Wonder@sarasboeger kom med de magiske ord – bogen er at finde på @reolen. Sekunder senere var jeg i gang med at læse den som e-bog. Indrømmet, jeg foretrækker til hver en tid en fysisk bog, men jeg havde kredset ubeslutsom om bogen i et stykke tid: Kunne jeg vitterlig stole på alle de lovende ord, som de fleste, der har læst den, giver den med på vejen?
Vi møder August. August er lidt anderledes end andre børn – han er nemlig født med nogle defekter, der får ham til at se anderledes ud, men også udfordringer med hørelsen. Men han er en kvik dreng og, nu står han foran et skifte fra hjemmeskoling til en rigtig skole
Men vi ser ikke kun verden gennem August øjne. Via (søsteren), skolekammeraterne Jack Will, Julian, Charlotte og Summer giver også deres besyv med om Augusts møde med en rigtig skole – mødet set gennem deres øjne.
 
Bogen er let at læse og, den efterlader en med tanker omkring en masse vigtige emner, som i tiden med smartphones let glider ud på en sidelinje:
  • Empati - Husk rummeligheden til folk, der er anderledes
  • Venskaber
  • Opfattelsen af, hvordan vi oplever andre personer andre personer, er ikke altid sort/hvid – og det kan andre lærer en hel del af, hvis de tør dele deres tanker med andre uden at blive udstillet
Hvornår kan et barn/ungt menneske starte med at læse bogen? Jeg vil sige så tidligt som muligt, men
læner mig op ad ordene fra bogbloggen Bibliotekattens Bøger:  Bogen kan læses fra 10-11 år og måske endda læses højt et par år tidligere”. Bogen er  dog ikke kun for børn/unge - voksne burde også kaste bogen et blik.
Men måske var noget, at det der gjorde, at bogen gik rent ind – at jeg kan genkende situationer, hvor folk bedømmer én på baggrund af det, som de tror, de ser? Tag en kvinde, der kommer gående – rettelse: går, som om hun enten har fuldt medlemskab til Monty Pytons Ministerium for gakkede gangarter, eller også er hun hønefuld. Hvordan tror du, at de fleste reagerer? Hvordan ville de samme personer reagere, hvis de ved, at kvinden har sklerose, men grundet træthed/udmattelse ikke er i stand til at gå normalt? Det første afstedkommer rynken på næsen og ubehagelige kommentarer. Det andet udløser medfølelse og tilbud om en hjælpende hånd.
Gør dig selv en tjeneste og læs bogen.
Smilet og budskaberne fortjener  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5 af 5 - følger GoodReads rating)
 
Original titel: Wonder
Forfatter: R J Palacio
Forlag: Avilda
Sprog: dansk (oversat fra engelsk)
Udgivet: 5. november 2015

Comments

Popular posts from this blog

Ulveungen Urds uhyggelige halloween

Når tiden går i stå

Mercedes-snittet