DunbarHenry Dunbar befinder sig på et sanatorium i England tilsyneladende, fordi han er sindslidende og ramt af paranoia. Sandheden er dog en anden, da hans to ældste døtre har en læge i deres hule hænder og dermed frembringer hans tilstand med medikamenter for at udnytte rigdommen, som han har opbygget..
 
Han er en tidligere hensynslys leder af et medieimperium og har nu fortrudt mange af fortidens handlinger. Han bruger den del, af hans sunde fornuft, der stadig er intakt til at flygte. Men hvem vil egentlig tro på ham, hvis han skal overbevise omverdenen om, at han ikke er sindssyg, da han tidligere har haft nogle vredesudbrud og handlinger, der taler imod hans mentale tilstand? Hvordan får han det  tilbage, der tilhører ham?
 
Hans yngste datter har en mistanke om, at der er noget på færde ned den mand, der gjorde hende arveløs til fordel for hendes to stedsøstre. Men hun er oppe mod hårde kræfter, da søstrene har økonomiske midler til at forhindre hende i at blande sig. Hvem fra hans fotid kan han egentlig stole på?
 
Edward St Aubyn har taget udgangspunkt i William Shakespeares Kong Lear - en hyldest til Shakespeare, da jeg synes han rammer den gamle bardes ånd ret godt. Kongeriget er byttet ud med et medieimperium o,g dermed bringer det op i nutiden, endda med samme ironi, hævnlyst og grådighed, som jeg husker fra Shakespeares stykker. Beskrivelsen af området omkring sanatoriet er tilpas til, at man kan se omgivelserne for sig, mens man læser. Med sine 217 sider er bogen ikkke lang, men veltilpas intens til at vi bliver fastholdt i handlingen.
 
Dunbar fortjener  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5 af 5 - følger GoodReads rating)
 
Original titel: Dunbar
Forfatter: Edward St Aubyn
Forlag: Modtryk
Sprog: dansk (oversat fra engelsk)
Udgivet: 19. januar 2018
 

Jeg har modtaget et anmeldereksemplar fra forlaget MODTRYK. Anmeldelsen er mine egne ord/mening om bogen

Comments

Popular posts from this blog

Ulveungen Urds uhyggelige halloween

Når tiden går i stå

Mercedes-snittet