Manden der søgte sin skygge aka The Girl Who Takes an Eye for an Eye
Dansk titel: Manden, der søgte sin skygge (Millenium #5)
Original titel: Mannen som sökte sin skugga
Forfatter: David Lagercrantz
Forlag: Modstrøm
Sprog: dansk (oversat fra svensk)
Udgivet: 7. september 2017Vi er fra start i selskab med Lisbeth Salander, som afsoner en 2 måneders fængselsdom for at have beskyttet en dreng med ikke helt så pæne metoder. I fængslet passer Lisbet sig selv, men hendes sans for retfærdighed kommer til udtryk, da Faria Kazi bliver offer for Benitos brutale magt manifestation i fængslet. Vi bliver igen mindet om, at Lisbet er hårdfør og tåler en del i hendes søgen efter retfærdighed.

Vi får også lidt mere indblik i noget, der er foregået i Lisbets fortid. Noget der rækker endnu videre end først antaget, men også på en skræmmende måde, hvor videnskab rangerede højere end det enkelte individs rettigheder.

For mig er der tre historier i bogen. 1) Manden der søgte sin skygge - som læner sig op ad original titlen. Vi hører mange sider (inklusiv Lisbeths) af netop den historie fra fortiden, som udfolder sig i bogen, men jeg mangler noget - der er en tråd, der ikke bliver fulgt til ende. 2) Vi fornemmer Lisbeth Salanders jagt på retfærdigheden, men synes ikke, at der er nok med hende. Læner sig op ad bogens engelske titel The Girl Who Takes An Eye For An Eye 3) Kunne godt ønske lidt mere af hendes syn på historien. Vi lærer ganske vist, hvorfor hun har en temmelig stor drage tatoveret på ryggen, men mangler efter min mening nogle sider mere.

Det er grunden til, at jeg kun kan give bogen 4 stjerner.

Bogen får ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4 af 5 - følger GoodReads rating) 
Tidligere blogpost om arrangementer med David Lagercrantz her


English translation
 

Comments

Popular posts from this blog

Ulveungen Urds uhyggelige halloween

Når tiden går i stå

Mercedes-snittet