Blodmånen skinner stærkt på den stjerneklare himmel


Originaltitel: Blodmåne
Forfatter: Katrine Engberg
Forlag: People's Press
Sprog: dansk
Udgivet: 16 juni 2017

Hvor mange gange har jeg ikke gået langs Ørstedsparken på vej hjem efter mørkets frembrud, har hørt mærkelige menneskelige lyde derinde fra, som man egentlig ikke ønsker at kende kilden til? Jeg er langtfra den eneste med de tanker. Derfor befinder man sig med et snuptag i handlingen, da stemningen i prologen virker velkendt, for parken har haft et blakket ry.

Fantastisk at blive indfanget fra første side og, vi står meget hurtigt overfor en død person. Men hvorfor døde han en makaber død? Hvad lavede en kendt modeskaber i det hele taget i Ørstedsparken, når han burde være et andet sted?

Vi følger atter kriminalbetjentene Anette Werner og Jeppe Kørner. Jeppe er hjemvendt fra en lang ferie i Australien, men kan ikke helt finde en balance i privatlivet og har derfor en masse musikalske omkvæd på hjernen. Anette kæmper utålmodigt med helbredet, da hun ikke helt kan finde ud af, hvad der er galt. De har stadig kontakt med Esther og Gregers, som er rykket fra Klosterstræde. Esther får færten af et eller andet og indvier Jeppe i hendes tanker, mens Gregers nyder at høre radio dagen lang. Vi føler os hjemme i deres selskab, som er en stor kontrast til den modeverden, hvori mordet bliver efterforsket. 

Mordvåbenet er raffineret - men samtidig skræmmende: rengøringsmiddel. Det er noget, som de fleste har adgang til, så antallet af mistænkte er ikke ligefrem begrænset fra starten. Nogle hverdags ting/sysler bliver heller ikke helt de samme igen, efter fantasien under læsningen har været på spil. Når man tror, man har gættet sammenhængen, så kommer man alligevel i tvivl, så man kan ikke slippe bogen før den sidste side er læst.

Blodmåne får ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5 af 5 - følger GoodReads rating)


Jeg var én af ti testlæsere på bogen i februar og har netop læst den endelige version. Anmeldelsen er mine egne ord/mening om bogen


Katrine Engbergs facebook side, hvor hun beretter, hvor hun henter sin inspiration.

Comments

Popular posts from this blog

Ulveungen Urds uhyggelige halloween

Når tiden går i stå

Mercedes-snittet